Від авіації до артилерії: Запорізька область пережила майже 500 обстрілів за добу

Від авіації до артилерії: Запорізька область пережила майже 500 обстрілів за добу

Запорізька область минулої доби зазнала масштабних атак з боку російських окупаційних сил - було зафіксовано 472 обстріли, що охопили вісім населених пунктів регіону. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Окупанти застосували різноманітні види озброєння. Зокрема, було здійснено три авіаудари по Лобковому та Малинівці. 293 дрони атакували Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Левадне та Малинівку.

Крім того, російські загарбники задіяли реактивні системи залпового вогню (РСЗВ), завдавши шість ударів по Гуляйполю та Малій Токмачці. Артилерійські обстріли були більш численними - 170 разів під вогнем опинилися Гуляйполе, Залізничне, Новоандріївка, Роботине, Мала Токмачка, Малинівка та Левадне.

Попри інтенсивність атак, за попередніми даними, мирні жителі не постраждали. Проте зафіксовано три випадки руйнування житлових будинків.

Нагадаємо, в ОТУ "Харків" помітили, що на Харківському напрямку,а саме в районі Вовчанську, армія ворога почала залучати іноземних добровольців, зокрема громадян Єгипту.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 4 серпня, у Луганську пролунало 12 вибухів на території машинобудівного заводу, що викликало пожежу. В Луганській ОВА наголосили, що ця ситуація демонструє серйозні проблеми з російською системою ППО, яка здатна лише на створення телевізійних сюжетів, але не на ефективний захист. 

Головне