Вибухи у Кропивницькому лунали двічі за день: які наслідки

Вибухи у Кропивницькому лунали двічі за день: які наслідки

Російське окупаційне військо упродовж доби двічі скеровувало ракети по Кропивницькому. Вибухи у місті пролунали близько 14:30, а потім о 18:30. 

"Ворог з самого ранку атакує Кіровоградщину", - повідомив очільник місцевої ОВА Андрій Райкович. 

За його словами, обидва обстріли міста не призвели до руйнацій чи постраждалих. В ОВА закликали людей не нехтувати повітряними тривогами та спускатись в укриття. 

"Дякуємо нашим землякам - захисникам неба", - наголосив Райкович. 

Як відомо, Кіровоградщина стала однією з цілей нічної масованої атаки 1 червня. Противник запускав по Україні "Калібри", "Іскандери", Х-59/Х-69, Х-101 та "шахеди", загалом - 100 засобів повітряного нападу. В Міненерго повідомили, що ворожі обстріли зачепили одразу п'ять областей нашої держави - Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку, Кіровоградську та Івано-Франківську. Серед цілей, які опинилися під прицілом загарбників, виявилися дві теплоелектростанції (ТЕС) та дві гідроелектростанції (ГЕС). 

Нагадаємо, після нічного російського удару по Дніпровській ГЕС всі профільні служби міста Запоріжжя докладають максимум зусиль, аби відновити рух транспорту через греблю енергооб'єкта. Відновлювальні роботи проводяться не лише оперативно, а й ретельно та виважено, аби мінімізувати ризики для громадян, а відтак рух греблею цими вихідними буде закритий.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 1 червня вранці ворог вдарив по місту Балаклія Харківської області. Унаслідок чого постраждали 13 людей, серед них вагітна жінка та вісім дітей.
 
 
 

Головне