Вибух в Нижньому Тагілі: зруйновано цілий під'їзд, під завалами люди

Вибух в Нижньому Тагілі: зруйновано цілий під'їзд, під завалами люди

У російському місті Нижній Тагіл внаслідок потужного вибуху у житловому багатоповерховому будинку стався обвал цілого під'їзду. За попередніми даними, причиною трагедії став вибух газоповітряної суміші.

Як пишуть росЗМІ, місцеві жителі повідомляють про надзвичайну силу вибуху, який був настільки потужним, що вибив вікна в сусідніх будинках. Попередньо, відомо про щонайменше шість постраждалих. Проте ситуація залишається критичною, оскільки під завалами все ще можуть перебувати люди. Місцеві джерела повідомляють про крики про допомогу, які чути з-під уламків.

За даними оперативних служб, внаслідок вибуху було зруйновано близько 15 квартир. Влада ввела режим надзвичайної ситуації в місті. Рятувальники продовжують роботу на місці події, намагаючись знайти та врятувати можливих постраждалих.

Цікаво, що останню перевірку газового обладнання в будинку проводили 19 липня, і тоді жодних проблем виявлено не було. Зараз як основну версію причини вибуху розглядають несправність газового обладнання або порушення правил його експлуатації.

Нагадаємо, днями потужний смерч обрушився на аеропорт Бегішево, що в російському Нижньокамську (Татарстан). Стихія спричинила суттєві руйнування та збитки - розкидала літаки по злітній смузі, пошкодивши їхні крила, а також зірвала дах з прилеглої будівлі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 29 липня в росії прорвало вже другу дамбу за місяць. Інцидент стався у російській Республіці Карелія на Біломорсько-Балтійському каналі. 

Головне