Вибух на Омському НПЗ: найбільший нафтопереробний завод росії втратив майже половину потужностей

Вибух на Омському НПЗ: найбільший нафтопереробний завод росії втратив майже половину потужностей

У понеділок, 26 серпня, на Омському нафтопереробному заводі в росії стався вибух. Цей інцидент вивів із ладу майже половину потужностей підприємства. Про це повідомило видання Reuters.

26 серпня на Омському нафтопереробному заводі вибух пошкодив основну установку АВТ-11, яка є найбільш продуктивною на заводі. Це призвело до втрати майже половини виробничих потужностей.

Омський нафтопереробний завод у 2023 році переробив 21,28 млн тонн нафти та виробив 5,07 млн тонн автобензину (що складає 11,5% від загального виробництва в росії), 8,1 млн тонн дизпалива (9,2%) та 1,63 млн тонн авіагасу (15%).

На установках первинного перероблення відбувається розділення нафти на основні фракції — бензинову, гасову, солярову.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський пояснив, чому Україна все ж таки зважилася на операцію в Курській області рф. Про це він розповів під час пресконференції на форумі "Україна 2024. Незалежність".

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вперше позитивно випробувала балістичну ракету вітчизняного виробництва. Про це він сказав під час пресконференції на форумі "Україна 2024. Незалежність".

 

Головне