Вибори у США - Трамп відстає від Байдена на $75 млн у зборі коштів

Вибори у США - Трамп відстає від Байдена на $75 млн у зборі коштів

Чинний президент США Джо Байден за підсумками січня-березня зібрав на свою передвиборчу кампанію майже удвічі більше коштів, ніж його конкурент Дональд Трамп. Розрив складає 75 мільйонів доларів, підрахували журналісти Financial Times. 

За підсумками першого кварталу року команда Байдена зібрала 165 млн доларів, тоді як кампанія Трампа та пов'язані з нею комітети - трохи менше 90 млн дол.

Як виявилось, на сьогодні у Трампа на 270 000 унікальних донорів менше, ніж на аналогічному етапі передвиборчої кампанії у 2020 році. З липня 2023 року йому вдалось залучили близько 900 000, тоді як чотири року за такий самий проміжок їхня кількість становила 1,17 млн осіб. 

За офіційним даними, протягом нинішнього виборчого циклу Байден зібрав в цілому 368 мільйонів доларів. У Трампа точні цифри обіцяли надати 20 квітня, FT пише, що "на кінець 2023 року вони мали готівки у розмірі 65 млн доларів".

Представниця передвиборчого штабу Трампа Керолайн Лівітт зауважила, що команда кандидата у президенти №продовжить збирати ресурси, необхідні для перемоги 5 листопада".

"Президент Трамп зібрав у першому кварталі більше грошей, коли він був чинним президентом, ніж Джо Байден зібрав у першому кварталі як чинний президент цього року", - зауважила вона.

Як писав "Ми-Україна" раніше, харківський міський голова Ігор Терехов заявив, що якщо США не ухвалить допомогу для України росія матиме шанс перетворити Харків на "другий Алеппо".

 
 

Головне