Вибори у США: росія використовує ШІ для дискредитації Гарріс

Вибори у США: росія використовує ШІ для дискредитації Гарріс

росія створила більше контенту за допомогою штучного інтелекту для впливу на майбутні президентські вибори у США, ніж будь-яка інша іноземна держава.

Про це повідомляє Reuters посилаючись на заяву представника Офісу директора національної розвідки США (ODNI).

За його словами, росія активізувала свої зусилля з підтримки 45-го президента та кандидата на виборах Дональда Трампа на противагу кандидатці від демократів Камалі Гарріс. Зокрема, Москва використовує генеративний штучний інтелект для створення контенту, спрямованого на дискредитацію Гарріс та її партії.

“росія є найбільш досвідченим іноземним актором, який розуміє особливості американських виборчих процесів”, - заявив представник  розвідки США.

Він також нагадав про липневе оголошення Міністерства юстиції США, яке повідомило про зірвану операцію російських агентів, що використовували облікові записи у соціальних мережах для поширення прокремлівської дезінформації.

Посольство росії у Вашингтоні не надало коментарів стосовно цих звинувачень. рф раніше заперечувала втручання у вибори в США.

Окрім росії, Китай також застосовує генеративний ШІ, але для впливу на міжнародне сприйняття, не прагнучи безпосередньо вплинути на результати виборів у США, додав представник ODNI.

Як писав "Ми-Україна" раніше, кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що не балотуватиметься на виборах у 2028 році, якщо програє цьогоріч віцепрезидентці Камалі Гарріс.

Головне