Вибори у Франції: Ле Пен виступила за скасування дозволу Україні бити по рф

Вибори у Франції: Ле Пен виступила за скасування дозволу Україні бити по рф

Лідерка ультраправої партії "Національне обʼєднання" Марін Ле Пен заявила, що у разі виграшу її партії, скасує дозвіл Україні бити по території рф французькою зброєю.

Про це вона повідомила в інтерв'ю CNN.

За її словами, у разі перемоги їх кандидата Жордана Барделла, вони заборонять Україні застосовувати французьку далекобійну зброю для ударів по росії.

Ле Пен заявила, що не хоче, щоб Франція стала "співучасником конфлікту". Також політикиня додала, що "якщо Емманюель Макрон хоче відправити війська в Україну, а прем'єр-міністр проти цього, то війська не будуть відправлені в Україну. Останнє слово за прем'єр-міністром".

У червні Жордан Барделла заявив, що в разі приходу його політичної сили до влади на парламентських виборах не дозволить Росії "поглинути Україну".

Нагадаємо, що Францію охопила хвиля протестів після того, як екзит-поли опублікували перші результати голосування, за якими партія Ле Пен отримала велику кількість голосів.

Пізніше Марін Ле Пен негативно відреагувала на підтримку її та партії з боку МЗС росії. Ле Пен відкинула відповідальність за російські провокації, назвавши це формою втручанням у вибори.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у СБУ підтвердили затримання у Львові експрокурора та його тещі-адвокатки, яка займалася "схемами для ухилянтів".

Головне