Вибори до литовського Сейму: за підсумками першого туру лідирує опозиція

Вибори до литовського Сейму: за підсумками першого туру лідирує опозиція

Опозиційна Соціал-демократична партія впевнено лідирує за підсумками першого туру парламентських виборів у Литві. Про це повідомляє головна виборча комісія Литви, передає суспільний мовник LRT.

Соціал-демократична партія набрала понад 36% голосів виборців. Правляча партія "Союз вітчизни — Християнські демократи Литви" посіла друге місце з 28% голосів. Нова партія "Зоря Нямунаса" отримала 12% голосів, зайнявши третє місце.

Явка виборців склала 52,06%.

Лідер соціал-демократів, депутат Європарламенту Вілія Блінкявічюте, може стати новим прем'єр-міністром Литви, якщо результати виборів підтвердяться.

Загалом, до литовського Сейму обирається 141 депутат на чотирирічний термін, серед яких 71 депутат - в одномандатних округах, 70 - за партійними списками.

У виборах брали участь 1 740 кандидатів від 14 політичних партій та однієї коаліції.

Нагадаємо, міністерство оборони США погодили розгортання в Ізраїлі батареї протиракетного комплексу THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) для посилення протиповітряної оборони країни. Про це повідомили в Пентагоні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Китай розпочав військові навчання Joint Sword-2024B поблизу Тайваню 14 жовтня як "суворе попередження сепаратистським діям сил, що виступають за незалежність острова".

Головне