Ви нищите ворогів на морі, суходолі та в повітрі, - Сирський привітав ВМС ЗСУ зі святом

Ви нищите ворогів на морі, суходолі та в повітрі, - Сирський привітав ВМС ЗСУ зі святом

У День Військово-Морських сил головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський виступив з потужним зверненням, відзначаючи неоціненний внесок українських моряків у захист держави. 

"Щоденно, у важких боях ви доводите, що ВМС – це Вірність, Мужність, Сила. Ви нищите ворогів на морі, суходолі та в повітрі, стоїте на передовій захисту нашої держави, демонструючи приклади справжнього патріотизму та бойової майстерності", - наголосив він.

Сирський особливо підкреслив роль матросів і молодших командирів, чия стійкість, відвага та героїзм стали ключовими у протистоянні російській агресії. Він наголосив, що саме їхня вірність та самовіддана боротьба наближають довгоочікувану перемогу України.

Окрему подяку головнокомандувач висловив ветеранам ВМС, які з перших годин повномасштабного вторгнення повернулися до лав захисників Батьківщини. 

У своєму зверненні Сирський також віддав шану загиблим морякам, назвавши їх "лицарями українського моря". 

"У цей день ми схиляємо голови в скорботі за кожним лицарем українського моря, який поклав своє життя за нашу свободу. Але, як би важко не було, ми повинні і далі бити ворога! До Перемоги", - зазначив він. 

Як відомо, від проголошення незалежності України в 1991 році, дата Дня ВМС ЗСУ неодноразово змінювалася. Початково свято відзначалося в першу неділю липня, однак у 2011 році дату святкування перенесли на останню неділю липня. Поворотним моментом стало повернення свята на його первинну дату в 2015 році. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо у ніч на 7 липня задіяло комбіновану тактику, використавши для ураження як балістичні ракети, так і безпілотні літальні апарати. Ворог запустив дві ракети "Іскандер-М" та 13 "шахедів".

Головне