Верховний суд рф заборонив "рух ЛГБТ" та визнав його "екстремістською організацією"

Верховний суд рф заборонив

Верховний суд російської федерації заборонив так званий "рух ЛГБТ" та визнав його "екстремістською організацією".

Про це повідомило російське видання "Медиазона". Як зазначається, засідання суду щодо відповідного рішення проходило в закритому режимі. Там були присутні представники Міністерства юстиції росії, які прийшли в медичних масках, що закривають обличчя.

Водночас журналісти перебували в залі трансляцій, де чекали на надання можливості відвідати засідання.

Суддя Верховного суду Олег Нефьодов проводив засідання близько чотирьох годин, після чого заявив по ухвалене рішення.

"Позовні вимоги задовольнити: визнати "Міжнародний громадський рух ЛГБТ" екстремістською організацією і заборонити її діяльність у Росії", – повідомив Нефьодов.

У позові Мін’юсту росії не пояснювалось, що таке "рух ЛГБТ", хто ним керує тощо. Рішення судді набуло чинності негайно.

Нагадаємо, росіянам офіційно вже заборонили змінювати стать. Відповідний законопроєкт у п'ятницю, 14 липня, схвалила нижня палата парламенту рф. "Зелене світло" від Держдуми рф практично гарантує остаточне ухвалення законопроекту як закону. Забороняються будь-які медичні втручання, спрямовані на зміну статі, а також застосування лікарських препаратів, які формують у людини первинні або вторинні статеві ознаки іншої статі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російська Держдума офіційно попросила росіян не писати доноси на людей і організації, які використовують зображення веселки і пов'язують його з ЛГБТ. За словами віце-спікера Держдуми рф Владислава Даванкова, росіяни останнім часом посали частіше скаржитись до правоохоронних органів на пропаганду ЛГБТ через зображення веселки.

Головне