Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про боротьбу з кол-центрами

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про боротьбу з кол-центрами

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №10190, який передбачає доповнення Кримінального кодексу новими статтями з боротьби з електронним шахрайством. Про це повідомив  нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

У кримінальний кодекс вводиться поняття електронно-комунікаційного шахрайства. Головна мета - боротьба з шахраями, які з допомогою персональних даних вимають в людей кошти.

Проєкт доповнює Кримінальний кодекс новими статтями:

  • Електронно-комунікаційне шахрайство (190-1)
  • Створення, керівництво електронно комунікаційною шахрайською організацією, а також участь у ній (255-4)
  • Залучення до участі в електронно комунікаційній шахрайській організації.

Мета проєкту - посилення боротьби з так званими чорними кол-центрами, а саме шахраями, які завдяки заволодінню персональними даними ошукують людей.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала в першому читанні та взяла за основу законопроєкт, який пропонує декриміналізувати крадіжки вартістю до 4 552 гривень і замінити відповідальність за це на штрафи. Про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

Як писали "Ми-Україна" раніше, американська приватна аерокосмічна компанія SpaceX вранці 22 травня здійснила запуск партії супутників-шпигунів нового покоління, які працюватимуть в інтересах Національного розвідувального управління (NRO). Як пише Space.com, старт місії NROL-146 відбувся о 8-й ранку за Гринвічем, ракета-носій Falcon 9 злітала з бази космічних сил Ванденберг (округ Санта-Барбара штату Каліфорнія).

Головне