Верховна Рада схвалила угоду з Великою Британією про вільну торгівлю до 2029 року

Верховна Рада схвалила угоду з Великою Британією про вільну торгівлю до 2029 року

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №0268, яким ратифікувала Угоду між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північною Ірландією про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство.

Угода передбачає скасування мит та квот у двосторонній торгівлі до 31 березня 2029 року. Винятки – яйця та продукти з м’яса птиці. Мита на цю продукцію скасовані до 1 квітня 2026 року, але із можливістю пролонгації.

Угода передбачає захисний механізм, а також можливість продовження терміну її дії.

Велика Британія була першою країною, яка скасувала мито на всю торгівлю з Україною два роки тому, повідомила пресслужба парламенту.

"Це безпрецедентний крок з боку Великої Британії  – продовження торгівлі з нульовим тарифом до 2029 року (за винятком двох виключень – яєць та птиці, де нульовий режим діятиме протягом наступних двох років)", – зазначив нардеп.

Нагадаємо, в Україні у п’ятницю застосування графіків погодинних відключень електроенергії не прогнозується.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністерство освіти і науки України повідомляє про початок другої фази підготовки до впровадження інноваційного освітнього застосунку "Мрія". Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Головне