Верховна Рада проголосувала за відправку міністра юстиції Малюську у відставку

Верховна Рада проголосувала за відправку міністра юстиції Малюську у відставку

Верховна Рада України на засіданні 4 вересня проголосувала за відставку міністра юстиції Дениса Малюськи, яку підтримали 249 народних депутатів, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Очікується, що новим міністром юстиції стане віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Малюська ще ввечері 3 вересня підтвердив свій вихід з уряду, поділившись своїми думками у соцмережах. Він також висловив вдячність президенту Володимиру Зеленському, прем’єр-міністру Денису Шмигалю та голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку за можливість працювати на посаді міністра юстиції.

Довідка.

Денис Малюська був частиною команди президента Зеленського з 2019 року, і після обрання народним депутатом на позачергових виборах того ж року, він відразу ж склав повноваження, щоб обійняти посаду міністра юстиції. Міністерство юстиції він очолював з 29 серпня 2019 року.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала відставку Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Верховна Рада України не змогла ухвалити рішення про звільнення Ірини Верещук з посади віцепрем'єр-міністерки - міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Головне