Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та мобілізації

Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та мобілізації

Верховна Рада України проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в країні у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії.

Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі. За його словами, парламентарі ухвалили закон №10456 про затвердження Указу президента про продовження дії воєнного стану та закон №10457 про продовження загальної мобілізації.

"За" закон про воєнний стан проголосували 335 нардепів, а за мобілізацію - 323. Обидва закони вступають в дію 14 лютого 2023 року на 90 днів. Відповідно вони будуть чинними до 13 травня 2024 року.

Це було десяте голосування Верховної Ради за продовження дії воєнного стану та мобілізації в Україні з початку повномасштабної війни росії проти України. Тепер закони передадуть на підпис президенту України Володимиру Зеленському. Глава держави вніс до парламенту обидва законопроєкти у понеділок, 5 лютого.

Нагадаємо, Верховна Рада України може розглянути новий законопроєкт про мобілізацію у першому читанні вже цього тижня, заявив заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко. За його словами, законопроєкт "видозмінився після редакції, проте в ньому залишається ще декілька позицій, які викликають жваві дискусії".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, заступник голови Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв висловив думку, що мобілізація засуджених може бути одним із засобів поповнення складів Збройних Сил України.

Головне