Верховна Рада прийняла законопроєкт щодо цифровізації армії

Верховна Рада прийняла законопроєкт щодо цифровізації армії

На засіданні, 16 січня, Верховна Рада прийняла законопроєкт №10062 щодо цифровізації армії. Про це повідомив представник "Голосу" Ярослав Железняк.

Законопроєкт підтримали 249 нардепів. За його словами, це сталося після "довгих і складних дискусій і провалу багатьох правок".

Цей законопроєкт буде сприяти швидкому збору, обробці та використанню військових даних, а також має перевести послуги та процеси для військовослужбовців у цифровий формат.

Також Міноборони зможуть посилити кіберзахист та право розміщувати свої ІТ-системи у військових хмарних сховищах країн-членів НАТО.

В законі залишилися норми щодо автоматичного отримання УБД. Також створять єдиний реєстр мобілізованих, який привʼязаний до єдиного реєстру виборців.

Завдяки проєкту будуть обробляти зібрані особисті дані.

Нагадаємо, російські окупанти останні тижні часто розганяють дезінформацію щодо мобілізаційних заходів в Україні. Втім, військові запевняють, що це лише фейки і непідготовлені люди на фронт не потрапляють.

Про це розповів командир роти ударних безпілотників "АХІЛЛЕС" 92 окрема штурмова бригада Юрій Федоренко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські медіа активно розповсюджують інформацію про наміри висадити десант поблизу Харкова. Проте Центр протидії дезінформації (ЦПД) відкидає ці твердження.

Про це пише пресслужба Центру.

В ЦПД наголошують, що в росії немає наявних резервів для здійснення такого наступу на місто.

Головне