Верховна Рада повернула фінансове звітування партій

Верховна Рада повернула фінансове звітування партій

Верховна Рада України повернула обов'язкове фінансове звітування політичних партій. Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

За його словами, ініціативу підтримали 309 народних депутатів та депутаток.

Як зазначається, цей закон передбачає відновлення подання звітів політичними партіями та функцій НАЗК щодо їх перевірки. Їх призупинили ще у 2020 році.

Документ передбачає відновлення подання звітів про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру для парламентських партій. Вони будуть зобов’язані подати раніше не подані звіти впродовж 90 днів після набрання законом чинності. Для інших політичних партій звітування пропонується відновити через 120 днів після набрання законом чинності. Водночас термін перевірки звітів НАЗК — 60 днів.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила рекордну кількість законів за півтора року, тобто з початку повномасштабної війни. Це рекордна кількість для Верховної Ради дев’ятого скликання, а також для парламентів попередніх скликань. Із лютого 2022 року до 24 липня 2023 року ВР ухвалила 480 законів. Із них 386 законів за перший рік повномасштабної війни. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада України звернулася до ЮНЕСКО та парламентів і урядів її держав-членів з проханням позбавити росію членства в Організації. У документі Україна просить ЮНЕСКО, парламенти та уряди іноземних держав розпочати консультації для ініціювання внесення змін до статуту організації і подальшого позбавлення росії членства в ЮНЕСКО та її органах. Також в Раді закликали парламенти та уряди іноземних держав засудити злочини, які росія вчинила проти культурної спадщини України.

Головне