Верещук: На ТОТ залишаються близько шести мільйонів українців

Верещук: На ТОТ залишаються близько шести мільйонів українців

На тимчасово окупованих територіях перебуває близько шести мільйонів українців, із них 1,5 мільйона - діти.

Про це повідомила міністрка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час Всеукраїнського форуму "Культура під час війни. Людський капітал".

"Отже, людський капітал. Як віцепрем'єр, як міністр я дійсно займаюся людьми, які постраждали від збройної агресії Російської Федерації. Це - шість мільйонів українських громадян на тимчасово окупованих територіях. Це півтора мільйона дітей, які зараз на ТОТ. Водночас ми говоримо про майже пʼять мільйонів внутрішніх переселенців. Дехто з них залишився без нічого, однак не змінюють своєї донецької чи луганської прописки, чекаючи на повернення", - заначила Верещук.

Відомо, що людський капітал також складають українці, які виїхали за межі країни. Громадяни України готові повертатися на деокуповані території, долучатися до відновлення інфраструктури, щойно закінчаться активні бойові дії.

"Під час закордонних відряджень я завжди зустрічаюся з нашою діаспорою, а також громадянами, які виїхали після 24 лютого. 90% з них зі сльозами на очах кажуть, що вони хочуть повернутись, щойно дозволить безпекова ситуація", - наголосила міністрка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, що російська федерація формує ударне угруповання на Борівському напрямку, тому найближчим, ймовірно, оголосять про примусову евакуацію дітей з цього району.

Як писали "Ми-Україна" раніше, волонтери Благодійного фонду "Схід SOS" на Донеччині потрапили під обстріл російських окупантів під час проведення евакуації місцевих жителів. Подія сталась 25 червня у Торецьку. 

 

Головне