Велика Британія запровадила нові санкції проти Білорусі: деталі

Велика Британія запровадила нові санкції проти Білорусі: деталі

Велика Британія у п'ятницю, 8 грудня, запровадила нові санкції проти Білорусі, під які цього разу потрапили 17 осіб з білоруської судової системи та низка інших людей.

Про це йдеться в пресрелізі Міністерства закордонних справ Британії. Як зазначається, запроваджені санкції підкреслюють постійне зобов’язання Британії стримувати зловмисну діяльність у всьому світі.

Загалом 8 грудня країна запроваджує 46 санкцій, у тому числі заморожування активів і заборону на поїздки на територію Великої Британії. Зокрема, 17 білоруських суддів, прокурорів і слідчий потрапили під обмеження за їхню безпосередню участь у репресіях громадян. Вони були залучені до політично вмотивованих справ проти активістів, незалежних журналістів і правозахисників у Білорусі.

Крім того, під британські санкції потрапили представники судової влади в Гаїті, Ірані та Сирії. П'ятеро осіб в Ірані брали участь у введенні та виконанні закону про обов'язкове носіння хіджабу, ще восьмеро причетні до "звірств проти сирійського народу режимом Асада" та двоє осіб на Гаїті брали участь у терактах у Ла Салін у 2018 році, внаслідок яких загинула 71 особа.

"Ми не потерпимо, щоб злочинці та репресивні режими попирали фундаментальні права та свободи простих людей у всьому світі", - заявив міністр внутрішніх справ Британії Джеймс Клеверлі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, глава МЗС Великої Британії підтримав конфіскацію активів рф на користь України. 

Головне