Велика Британія вводить санкції проти російських агентств за спроби підірвати та дестабілізувати Україну

Велика Британія вводить санкції проти російських агентств за спроби підірвати та дестабілізувати Україну

Велика Британія запровадила нові санкції проти трьох російських агентств і трьох високопоставлених осіб, що намагаються дестабілізувати Україну та підірвати її демократію, зокрема через дезінформаційні кампанії.

Про це йдеться у заяві уряду Британії.

У список попало агентство соціального дизайну (SDA), яке безпосередньо фінансується Кремлем. SDA, разом із партнером Structura, було викрито в спробах організації антиукраїнських протестів у Європі, що ставить під загрозу демократичні основи України та її міжнародну підтримку.

Санкції також стосуються трьох високопоставлених керівників цих агентств. Міністр закордонних справ Девід Леммі зазначив, що Путін вдається до незграбних, неефективних зусиль, щоб підірвати підтримку України в Європі.

“Сьогоднішні санкції надсилають чітке повідомлення: ми не терпітимемо вашої брехні та втручання”, - сказав Леммі.

Ці фірми відомі своєю злочинною онлайн-мережею, яка, відома як Doppelganger, наповнює соціальні мережі фейковими дописами, підробленими документами та матеріалами deepfake. Ця дезінформація намагається замаскувати правду про незаконне вторгнення росії в Україну.

“Ці нові санкції демонструють, що незалежно від того, наскільки відчайдушним стало російське втручання, Велика Британія прагне вжити заходів проти маніпулювання російською інформацією. 

Ми продовжуватимемо боротьбу з будь-ким, хто проводить таку діяльність від імені SDA. США, Канада, Франція, Європейська служба зовнішніх дій (EEAS), Німеччина та Австралія приєднуються до нас у закликах до підпільної діяльності SDA у всьому світі”, - додав Леммі.

Як писав “Ми-Україна” раніше, тисячі грузинів вийшли на акцію протесту біля парламенту в Тбілісі після того, як опозиція відмовилася визнавати результати парламентських виборів, на яких керівна партія “Грузинська мрія” отримала 54% голосів.

Головне