Велика Британія ввела санкції проти російських військ за використання хімічної зброї в Україні

Велика Британія ввела санкції проти російських військ за використання хімічної зброї в Україні

Велика Британія у відповідь на застосування хімічної зброї в Україні ввела санкції проти військ радіологічного, хімічного та біологічного захисту росії, а також їхнього керівника Ігоря Кирилова.

Про це повідомляє пресслужба уряду Британії.

Велика Британія запровадила нові санкції проти російських військових підрозділів, відповідальних за розміщення хімічної зброї на полі бою. Рішення стало реакцією на використання хлорпікрину, токсичної речовини, що вперше застосовувалася під час Першої світової війни, що є серйозним порушенням міжнародного права та Конвенції про хімічну зброю.

“Велика Британія не буде сидіти склавши руки, поки Путін і його мафіозна держава грубо порушують міжнародне право, включаючи Конвенцію про заборону хімічної зброї. Я зробив своєю особистою місією кинути виклик цій зловмисній діяльності, і я не відступлюся”, - зазначив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі.

Він зазначив, що росія використовує нелюдські методи, тому Британія має намір притягнути агресора до відповідальності.

“Великобританія розправляється з винними в цих жахливих хімічних атаках в Україні. Наша підтримка України є залізною і триватиме стільки, скільки буде потрібно”, - додав міністр оборони Джон Хілі. 

Окрім санкцій на війська, Велика Британія також оголосила про введення обмежень проти двох російських лабораторій, причетних до розробки хімічної зброї, та підтвердила намір продовжувати військову і фінансову допомогу Україні на рівні 3 мільярдів фунтів стерлінгів щорічно.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України, спільно з іноземними партнерами та Держприкордонслужбою, затримала Дмитра Чистіліна – одного з кремлівських ідеологів, що підтримували збройну агресію росії.

Головне