Велика Британія, США та Південна Корея звинуватили КНДР у спробі вкрасти секрети для своєї ядерної програми

Велика Британія, США та Південна Корея звинуватили КНДР у спробі вкрасти секрети для своєї ядерної програми

Хакери Північної Кореї намагаються вкрасти військові секрети інших країн, щоб підтримати свою програму створення ядерної зброї. Про це повідомило видання DW.

Згідно цієї доповіді, північнокорейські хакери з угрупування Anadriel атакували або зламували комп'ютерні системи цілої низки оборонних та інженерних компаній, включаючи виробників танків, підводних човнів, військових кораблів, винищувачів, ракет та радарних систем.

"Глобальна операція кібершпигунства, яку ми викрили сьогодні, показує, на що готові піти спонсоровані державою суб'єкти для реалізації своїх військових та ядерних програм", - заявив Пол Чічестер із Національного центру кібербезпеки Великої Британії.

Anadriel є підрозділом шпигунського агентства Пхеньяну.

За даними ФБР хакери з Anadriel використовували вразливості у програмному забезпеченні для проведення кібератак, включаючи шкідливе ПЗ та фішинг, щоб отримати доступ до конфіденційних даних та інформації.

Нагадаємо, Україна у ніч з 25 на 26 липня пережила чергову ворожу атаку із застосування ударних безпілотників. За даними Повітряних сил ЗС України, противник запустив 22 ударні дрони типу "Shahed" з окупованого Криму та російської Курської області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованому Криму лунали вибухи. Місцева окупаційна влада оголошувала повітряну тривогу та попереджала про загрозу атаки дронів. 

Головне