Велика Британія першою ввела санкції проти рф за смерть Навального

Велика Британія першою ввела санкції проти рф за смерть Навального

Велика Британія стала першою країною, яка ввела санкції проти рф за смерть російського опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії у п'ятницю, 16 лютого.

Про це офіційно повідомив британський уряд. Як зазначається, Сполучене Королівство ввело санкції проти шістьох фізичних осіб. Вони очолюють виправну колонію "Полярний вовк", де помер російський опозиційний політик.

Уряд Британії зазначає, що проти нових підсанкційних осіб буде введено заморожування активів і заборону на в’їзд до Великої Британії.

Серед цих осіб – Вадим Калінін. Він є начальником колонії "Полярний вовк". Усі інші росіяни, проти яких запроваджено санкційні обмеження, є його п’ятеро заступників.

Таким чином Британія стала першою країною у світі, яка ввела санкції у відповідь на смерть Навального. Країна також закликала негайно передати тіло опозиціонера його сім'ї та провести повне та прозоре розслідування смерті.

"Сьогодні ми вводимо санкції проти найвищих тюремних чиновників, відповідальних за його утримання в колонії, де він провів останні місяці свого життя. Відповідальні за жорстоке поводження з Навальним не повинні мати жодних ілюзій – ми притягнемо їх до відповідальності", - повідомив глава Міністерства закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати підготували великий санкційний пакет проти рф. Нові обмежувальні заходи, про які буде оголошено 23 лютого, пов'язані зі смертю в росії опозиціонера Олексія Навального та звірствами, які росіяни коять в Україні вже два роки.

Головне