Велика Британія передасть Україні нову партію самохідних гаубиць AS-90

Велика Британія передасть Україні нову партію самохідних гаубиць AS-90

Україна незабаром отримає нову партію британських самохідних артилерійських установок AS-90. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Ця поставка є частиною зобов'язань нового уряду Великої Британії, сформованого після виборів 4 липня під керівництвом прем'єр-міністра Кіра Стармера.

Згідно з інформацією, десять гаубиць AS-90 вже прибули в Україну, а ще шість одиниць цієї техніки очікуються найближчим часом. Це виконання обіцянки нового британського уряду передати Києву додаткові гаубиці протягом перших 100 днів після вступу на посаду.

AS-90 - це самохідна артилерійська установка британського виробництва. Розроблена компанією Vickers Shipbuilding and Engineering, вона важить 45 тонн і оснащена 155-мм гарматою довжиною 39 калібрів. Гаубиця обслуговується екіпажем з 5 осіб і широко використовується в Сухопутних військах Великої Британії.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Ламмі вважає, що з України знімуть обмеження на застосовання західної далекобійної зброї по військових цілях на території рф до початку зими. Про це повідомляє Голос Америки.

Як писали "Ми-Україна"раніше, експрезидент США Дональд Трамп заявив, що зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє “Голос Америки”.

Головне