Велика Британія надасть Україні допомогу на понад 780 млн доларів

Велика Британія надасть Україні допомогу на понад 780 млн доларів

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі оголосив про новий масштабний пакет допомоги Україні під час свого першого візиту до Києва. Про це повідомив міністр закордонних справ Девід Леммі.

Загальна сума підтримки складе щонайменше 600 мільйонів фунтів стерлінгів, що еквівалентно понад 780 мільйонам доларів.

Значна частина коштів - 242 мільйони фунтів - призначена на 2024-2025 роки для задоволення нагальних гуманітарних та енергетичних потреб, а також для підтримки стабілізації, реформ і відновлення країни. Додатково 484 мільйони доларів будуть надані як гарантія для кредиту від Світового банку, що має на меті зміцнення економічної стабільності України до кінця поточного року.

Девід Леммі підкреслив важливість цієї допомоги: "Разом зі Сполученими Штатами ми прагнемо дати Україні те, що їй потрібно, щоб протистояти незаконному вторгненню Росії. Їхня боротьба за свободу та демократію є також боротьбою за британську, європейську та глобальну безпеку".

З початку повномасштабного вторгнення росії Велика Британія вже надала Україні суттєву підтримку: 695 мільйонів фунтів на двосторонню невійськову допомогу та 2,5 мільярда доларів фіскальної підтримки у вигляді кредитних гарантій. Планується, що до 2027 року обсяг фіскальної підтримки зросте до 5 мільярдів доларів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Київ відвідав прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович. Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським було оголошено про новий, 11-й пакет військової допомоги для України. Про це президент повідомив за підсумками зустрічі із хорватським прем'єром Андреєм Пленковичем.

Головне