Велика Британія надасть новий пакет допомоги Україні на суму 309 мільйонів доларів: на що підуть кошти

Велика Британія надасть новий пакет допомоги Україні на суму 309 мільйонів доларів: на що підуть кошти

Велика Британія передасть Україні пакет допомоги на 309 мільйонів доларів. Про це йдеться на сайті уряду країни.

Відомо, що кошти підуть на невідкладні гуманітарні, енергетичні та стабілізаційні потреби України.

"На саміті прем'єр-міністр оголосить про виділення до 242 мільйонів фунтів стерлінгів допомоги Україні для задоволення нагальних гуманітарних, енергетичних та стабілізаційних потреб, а також для закладання фундаменту для довгострокового соціально-економічного відновлення та реконструкції", - йдеться в повідомленні.

В уряді наголосили, що фінансова допомога Україні - це солідарність Великої Британії за нашу гнучкість у реагуванні на нагальні потреби, спричинені країною-агресоркою.

Варто зауважити, що важлива енергетична інфраструктура найбільше постраждала від російських атак протягом останніх кількох місяців.

"Лідери Великої Британії та G7 ясно дали зрозуміти, що росія має заплатити за шкоду, яку вона завдає Україні. Ми вивчатимемо всі законні можливості використання знерухомлених російських активів для підтримки України", - додали в уряді.

Крім того, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на саміті G7 обговорить з партнерами використання заморожених російських активів для підтримки України. Сума, яких становить 285 мільярдів доларів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна та Банк розвитку Ради Європи (БРРЄ) підписали угоду, в межах якої наша держава отримає 100 млн євро для компенсації громадянам за житло, знищене внаслідок російської збройної агресії. 

Головне