Вдихають на камеру пари токсичних речовин: Лубінець попередив про новий небезпечний дитячий флешмоб

Вдихають на камеру пари токсичних речовин: Лубінець попередив про новий небезпечний дитячий флешмоб

Соцмережами шириться нова небезпечна загроза. Діти на камеру вдихають пари побутових токсичних речовин, що є дуже небезпечним для їхнього здоров'я та може призвести до смерті. Про це повідомив Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець. 

Український омбудсмен звернувся до Національної поліції з проханням відреагувати на ситуацію та вжити відповідних заходів, щоб запобігти поширенню смертельного флешмобу.

“Новий смертельний флешмоб шириться серед дітей у соціальних мережах. Діти на камеру вдихають пари побутових токсичних речовин, що може мати серйозні наслідки для здоров’я і життя. Я, як омбудсмен, з метою захисту права дитини на життя та охорону здоров’я, звернувся до Національної поліції з проханням відреагувати на ситуацію та вжити всіх необхідних заходів для запобігання поширенню цієї небезпечної тенденції”, - зазначив Уповноважений з прав людини.

Також Дмитро Лубінець звернувся до українських батьків та закликав їх бути пильними до небезпек, що чатують на дітей у мережі. 

“Водночас звертаюсь до батьків бути пильними до небезпек, що чатують на дітей в інтернет-мережі, і свідомо ставитися до кіберзагроз. Адже чим більше діти знають про можливі ризики, тим більш захищеними вони будуть, зокрема від маніпуляцій, кібербулінгу та небезпечних онлайн-трендів”, - наголосив Лубінець.

Як писав “Ми-Україна” раніше, 28 вересня уповноважений із прав дітей Дмитро Лубінець заявив, що в одному з навчально-реабілітаційних центрів на Львівщині керівник фізично, психологічно та сексуально знущався над дітьми.

Головне