Вчорашній день та ніч у Києві побили три температурних рекорди

Вчорашній день та ніч у Києві побили три температурних рекорди

У Києві напередодні, 27 серпня, було зафіксовано три нові температурні рекорди. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Срезневського.

За її даними, ніч на неділю у столиці виявилась найтеплішою – температура не опустилася нижче +21,3°C.

Після полудня температура досягла +33,3°C і повторила попередній рекордний показник 1943 року.

Середньодобова температура виявилась найвищою за час проведення спостережень і склала +26,9°C – це перевищило кліматичну норму – на 8°C.

Як відомо, наприкінці липня генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що на планеті настала “ера глобального кипіння” та наголосив на необхідності всім країнам об’єднатися для відвернення катастрофи.

"Епоха глобального потепління закінчилася. Настала ера глобального кипіння. Повітрям дихати неможливо, спека нестерпна, а рівень прибутку від викопного палива та бездіяльності щодо клімату неприйнятний”, – сказав він.

Гутерріш додав, що шанси уникнути катастрофічних для планети та людства наслідків ще є, проте діяти треба спільно і невідкладно.

Як писав “Ми-Україна” раніше, науковці б’ють на сполох через рекордні температури в океані та на суходолі. Вони вважають, що глобальний клімат наближається до точки неповернення, а цілі зі стримування глобального потепління в межах 1,5 °C стають недосяжними.

Головне