Вчора на Сумщині пролунало майже 90 вибухів, - ОВА

Вчора на Сумщині пролунало майже 90 вибухів, - ОВА

Протягом минулої доби, 1 жовтня, російські військові здійснили 17 обстрілів прикордоння Сумської області. Загалом на території регіону було зафіксовано 86 вибухів.

Про це повідомила пресслужба Сумської обласної військової адміністрації в Telegram-каналі. Як зазначається, росіяни загалом атакували Краснопільську, Хотінську, Білопільську, Великописарівську, Дружбівську, Свеську та Середино-Будську громади.

Як пише ОВА, 40 мін ворог скинув на територію Краснопільської громади. Крім того, він здійснив пуск ПТУР (протитанкових керованих ракет). Так, зафіксували два вибухи.

По Хотінській громаді було здійснено обстріл з гаубиці (п'ять вибухів), артилерії (п'ять вибухів), мінометів (шість вибухів) та пуск з літака ракет типу НАР (некеровані авіаційні ракети). Через НАР зафіксували два вибухи.

Ще сім мін російські загарбники скинули на територію Білопільської громади. По Великописарівській громаді було здійснено мінометний обстріл, внаслідок чого пролунало три вибухи.

По Дружбівській громаді окупаційне військо вдарило з реактивної системи залпового вогню. Через це було поранено цивільну людину. Крім того, був здійснений обстріл з мінометів, зафіксували 12 вибухів.

Свеська громада, як зазначили в ОВА, постраждала від мінометного обстрілу. Там прогриміло сім вибухів. У Середино-Будській громаді через таку саму причину зафіксували дев'ять вибухів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо упродовж всієї ночі та під ранок 2 жовтня завдавало ударів по Херсону та області. Внаслідок атак є руйнування, поранені та загиблі.

Головне