Вчені вважають, що перший футбольний матч на Місяці може відбутися вже у 2035 році: як він виглядатиме

Вчені вважають, що перший футбольний матч на Місяці може відбутися вже у 2035 році: як він виглядатиме

Перший в історії футбольний матч на поверхні Місяця може відбутися вже в середині наступного десятиліття. Такого висновку дійшли науковці з британського Інституту інженерії та технологій, пише Daily Mail.

За їхніми прогнозами, до 2035 року людство вже освоїть природний супутник Землі до такої міри, що з організацією спортивного матчу проблем не має виникнути. Звісно, гра відрізнятиметься від того, що ми звикли бачити на своїй планеті.

Науковці вже сформували правила гри у футбол на Місяці та окреслили, як в загальному він виглядатиме. На їх переконання, матчі проводитимуться за принципом "п'ять на п'ять" упродовж чотирьох таймів по 10 хвилин кожен. Перерва між таймами складатиме 20 хвилин.

Арбітрами матчів виступатимуть голограми, вони і видаватимуть "жовті" та червоні" картки гравцям.

Замість звичної футбольної форми гравцям доведеться "бігати" у спеціальних скафандрах, оснащених функцією охолодження.

Щодо облаштування ігрового майданчика, то у пригоді стануть лазери, вони зможуть перетворити обрану ділянку на Місяці на рівну поверхню. Також поле, за планом, буде накрито "спеціальною герметичною конструкцією", аби м'яч не відлетів у відкритий космос під час гри.

Футуролог Браян Девід Джонсон не вбачає нічого дивного у дещо передчасному розробленні правил гри.

"Місячна місія, що має відбутися у 2025 році, наблизить колонізацію Місяця ще на один крок, так що це лише питання часу, коли ми почнемо думати про те, щоб трансформувати наші хобі та спорт для Місяця в майбутньому", — пояснив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 14 липня Індійська організація космічних досліджень (ISRO) запустила місію Chandrayaan-3 з висадки на природний супутник Землі. Дістатися Місяця, за планом, вона має 23 серпня.

У разі успіху Індія стане четвертою країною у світі, якій вдалося здійснити контрольовану посадку на природний супутник Землі. Поки що це зробили лише СРСР, США та КНР.

Головне