Вбивство порушника кордону на Закарпатті: стрілявшому прикордоннику обрали запобіжний захід

Вбивство порушника кордону на Закарпатті: стрілявшому прикордоннику обрали запобіжний захід

Прикордоннику, який застрелив цивільного чоловіка, що намагався перетнути кордон з Румунією, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Про це повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян під час загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

"На сьогодні ми маємо офіційно оголошену підозру в порушенні правил поводження зі зброєю, що призвело до смерті потерпілого. За такою статтею можна на 10 років позбутися волі. На даному етапі проводиться досудове розслідування і можу сказати, що обрано запобіжний захід додатково для правоохоронця. Це - утримання під вартою без права внесення застави", – зазначила Сапьян.

Вона також додала, що призначено відповідні експертизи у справі загибелі 39-річного громадянина, який намагався перетнути кордон, зокрема балістичну.

Нагадаємо, 17 травня співробітник Державної прикордонної служби України застрелив чоловіка, який намагався незаконно перетнути кордон. Після інциденту прикордонника затримали. На вимогу прикордонників зупинитися, чоловік почав тікати. Після цього працівники ДПСУ зробити кілька попереджувальних пострілів, а згодом виявили тіло загиблого з пораненням голови.

Відомо, що чоловікові було 39 років. Він був жителем Дніпра. При ньому були виявлені туристичне спорядження та закордонний паспорт.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у річці Тиса, що тече на кордонах Закарпатської області з Румунією та Угорщиною, знайшли ще одне тіло чоловіка, за травень це вже восьмий випадок

Головне