Вбивство підлітків у Бердянську: окупанти півроку не віддають тіла

Вбивство підлітків у Бердянську: окупанти півроку не віддають тіла

В окупованому Бердянську на Запоріжжі окупанти вже пів року не дають поховати тіла вбитих ними підлітків – Тиграна Оганесяна й Микити Ханганова. Про це повідомив адвокат родини Тиграна Оганесяна Андрій Яковлєв у коментарі "Радіо Свобода".

Двох 16-річний юнаків Тиграна Оганнісяна й Микиту Ханганова росіяни вбили 24 червня.

Адвокат родини Оганнісяна Андрій Яковлєв повідомив, що наразі нічого не відомо про те, де перебувають тіла підлітків. Окупанти не віддають їх родинам, прикриваючись "проведенням експертизи". Однак, на думку правозахисника, росіяни мають намір приховати умисне вбивство.

"Коли в голову постріл з близької відстані та, припустимо, у серце і не один. Коли куля пройшла крізь рот і вийшла через іншу частину голови, то очевидно, що це було зроблено з близької відстані. Коли всі бачать тіло, - це є доказ вчинення воєнного злочину. А без тіл, вони думають, напевно, що важче довести цей злочин", - сказав Яковлєв.

Нагадаємо, внаслідок ймовірного розстрілу російськими військами українських військовополонених під Запоріжжям в Україні почали розслідування.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора в Telegram-каналі. Як зазначається, слідство встановило, що російські військовослужбовці у грудні цього року зіткнулися в бою із Силами оборони України поблизу Роботиного, що в Запорізькій області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські спецслужби розпочали нову хвилю інформаційних атак на українців, що перебувають за кордоном. Громадянам України надходять повідомлення з закликами допомогти Москві вигнати "американських сатаністів з ісконно руської землі".

 

Головне