Вбивство на київському фунікулері: підозрюваному загрожує довічне

Вбивство на київському фунікулері: підозрюваному загрожує довічне

Державне бюро розслідувань передало справу співробітника Управління державної охорони, який вбив підлітка у столичному фунікулері. Про це повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян у ефірі "Ми-Україна". 

Підозрюваному загрожує довічне ув’язнення, повідомили в ДБР.

"В ході досудового розслідування було знайдено нові деталі, слідчі будуть доводити в суді, що умисне вбивство було скоєно з хуліганських мотивів. Було змінено підозру. Ця стаття суворіша. Суд може засудити навічно і конфіскувати майно", — розповіла радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян.

Спочатку зловмиснику інкримінували ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Однак згодом слідство встановило, що співробітник УДО вбив підлітка з хуліганських мотивів, тому справу перекваліфікували на ч. 2 ст. 115 КК України.

Нагадаємо, в уряді Швеції розповіли, що Україна отримає два літаки радіолокаційної розвідки та управління ASC 890 у межах пакету допомоги.  Про це повідомив речник шведського прем’єр-міністра Том Самуельссон.

Відомо, що загальна вартість оголошеного пакета становить 1,16 млрд євро.

Як писали "Ми-Україна" раніше, угруповання росіян на Харківщині нині сягає 200 тисяч військових. Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив командир батальйону ударних БПЛА "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко.

Головне