Вбивство чотирьох полонених військових під Селидовим: Офіс Генпрокурора розпочав розслідування

Вбивство чотирьох полонених військових під Селидовим: Офіс Генпрокурора розпочав розслідування

За фактом вбивства чотирьох військовослужбовців Національної гвардії України, захоплених у полон російською армією, розпочато досудове розслідування.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

У повідомленні йдеться, що 6 жовтня 2024 року, четверо військових НГУ виконували службово-бойові завдання на позиціях у районі міста Селидове. Близько 13:00 окупаційні війська розпочали штурм укріплень, внаслідок чого захопили українських захисників у полон. Після цього росіяни записали допит поранених беззбройних нацгвардійців на відео.

"Наступного дня Сили оборони повернули втрачені позиції та в ході проведення пошукових заходів виявили тіла вбитих українських військовослужбовців", - зазначив ОГПУ.

В Офісі генпрокурора зазначили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин. Досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, що супроводжувалося умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України), ініційоване Донецькою обласною прокуратурою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, співзасновник та виконавчий директор українського центру безпеки та співпраці Дмитро Жмайло. заявив, що контингент з Північної Кореї, який приєднається до російських окупаційних сил, складатиметься з елітних підрозділів та ймовірно прийматиме участь у "м'ясних" штурмах.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, з настанням холодів у Донецькій та Луганській областях російські окупати не зможуть використовувати скутери та мотоцикли в бойових діях, тому ворог буде пересуватися пішки.

Головне