Вбивав мешканців Бучі заради розваги: російському військовому оголосили підозру

Вбивав мешканців Бучі заради розваги: російському військовому оголосили підозру

Українські слідчі оголосили підозру російському військовому, який під час окупації Бучі у березні 2022 року стріляв по беззбройних місцевих жителях заради розваги.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Слідчі Нацполіції встановили, що 27-річний командир взводу парашутно-десантної роти з Воронезької області, брав участь у жорстоких злочинах під час окупації Київщини. Він відкрив стрільбу по літніх цивільних, які готували їжу на багатті через відсутність електроенергії. Один з чоловіків загинув від множинних вогнепальних поранень, інший отримав поранення ноги.

За свідченнями мешканців Бучі, група російських військових, на чолі з підозрюваним, неодноразово обходили будинки та стріляла по мирних жителях. Слідство зібрало достатньо доказів для оголошення підозри за порушення законів війни, замах на вбивство та умисне вбивство (ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 438, ч. 2 ст. 438 Кримінального Кодексу України).

Фігуранту загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, російський снайпер затримав і розстріляв двох жителів Бучі через відмову надати алкоголь під час окупації міста в березні 2022 року.

Як писали “Ми-Україна” раніше, один із перших тюремних вироків за підпал автомобіля військових винесли в Україні.

Головне