"Валіть додому, невдячні с*чі діти": мережею ширяться фото і відео протесту поляків на залізниці

У Польщі тривають протести з блокадою руху залізниці на кордоні з Україною, метою яких є "показати силу спротиву імпорту українських сільськогосподарських товарів на ринок Євросоюзу".

Про це йдеться у відео та фото у мережі. Як зазначається, це анонсований загальнонаціональний протест фермерів. Блокувати рух для всього транспорту на кордоні вони мають намір з неділі, 18 лютого, до суботи, 9 березня.

Напередодні польські фермери в соцмережах звернулися до охочих із закликом повністю блокувати рух транспорту з України, включно з автобусами та гуманітарною допомогою.

Славомір Іздебський з сільськогосподарського загальнонаціонального союзу профспілок також повідомляв, що фермери збираються до Варшави у вівторок, 27 лютого, з метою вплинути на уряд, зокрема, і щодо обмежень на імпорт зерна з України.

Основним лозунгом протесту фермерів є "Тричі стоп". Вони виступають проти обмежень у фермерстві в Польщі, політики Європейського зеленого ладу та імпорту сільськогосподарської продукції з України. Мітингувальники заявили, що будуть показувати "силу спротиву імпорту українських сільськогосподарських товарів" на ринок Європейського Союзу.

У мережі ширяться відео та фотографії з протестів фермерів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, поляки збиралися заблокувати пункт пропуску "Ягодин - Дорогуськ" на кордоні з Україною. Блокування планують розпочати 18 лютого на рух вантажних автомобілів в обох напрямках. Крім поляків, до акції протесту долучаться фермери з Німеччини, Бельгії, Нідерландів та Франції.

Головне