ВАКС обрав запобіжний захід ексголові Дніпропетровської ОВА Резніченку

ВАКС обрав запобіжний захід ексголові Дніпропетровської ОВА Резніченку

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення встановити запобіжний захід для колишнього голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка у вигляді застави на суму 30 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК).

Його підозрюють у незаконних діях під час ремонтів доріг у Дніпропетровській області, що завдали збитків місцевій громаді на понад 286 млн грн.

Суддя ВАКС Леся Федорак постановила, що якщо Резніченко внесе заставу, він зобов’язаний здати паспорт, не залишати населений пункт, у якому проживає, регулярно з’являтися за викликом слідчих або суду, повідомляти про зміну місця проживання чи роботи, а також носити електронний браслет і не контактувати з іншими фігурантами справи.

Окрім Резніченка, суд обрав запобіжний захід для колишнього голови департаменту ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОВА Андрія Коломойця у вигляді застави в розмірі 15 млн грн. Захист Коломойця зазначив, що він має двох неповнолітніх дітей, хвору матір і навчається на аспірантурі.

Як раніше повідомляли НАБУ та САП, під час повномасштабного вторгнення рф була викрита корупційна схема в дорожній галузі, яка призвела до втрат державного бюджету на суму 286 млн грн. Йдеться про ремонт доріг у Дніпропетровській області у 2022 році, коли переможцем тендерів була фірма, нібито пов’язана з Резніченком.

Валентин Резніченко очолював Дніпропетровську ОДА з 10 грудня 2020 року по 24 січня 2023 року.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, підозрюваному в ймовірному замаху на Трампа висунули звинувачення.

Головне