ВАКС націоналізував майно колаборанта Балицького на суму понад 120 млн грн

ВАКС націоналізував майно колаборанта Балицького на суму понад 120 млн грн

За матеріалами Служби безпеки України Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про стягнення в дохід держави активів Євгена Балицького, який співпрацює з окупантами на тимчасово захопленій частині Запорізької області.

Про це повідомляє СБУ у Telegram. 

Відповідно до судового рішення, націоналізовано майно, яким колаборант володів сам, а також те, що було оформлене на його дружину, сина та батька. До вилучених активів належить київська компанія, що спеціалізується на ремонті та техобслуговуванні літаків.

Інша частина націоналізованого майна знаходиться на тимчасово окупованій території Запорізької області. Це 5 легких літаків, 3 квартири, приватний будинок, 2 земельні ділянки та 4 автомобілі преміумкласу, серед яких Lexus та BMW.

Крім того, під державний контроль перейшли 100% статутного капіталу шести підприємств у тимчасово окупованому Мелітополі. Серед них  місцева пропагандистська телерадіокомпанія.

Загальна вартість націоналізованого майна становить понад 120 мільйонів гривень.

В СБУ нагадали, що у червні 2023 року Євгена Балицького було заочно засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за участь в організації незаконних референдумів на тимчасово окупованій території та умисні дії, спрямовані на зміну меж території України.

За даними слідства, екснардеп від забороненої партії “ОПЗЖ” одним із перших публічно підтримав повномасштабне вторгнення росії. Згодом його призначили очільником окупаційної адміністрації на захопленій частині Запорізької області.

Націоналізоване майно гауляйтера, яке наразі перебуває в окупації, буде вилучено на користь України після деокупації територій.

Комплексні заходи з виявлення та арешту активів колаборанта проводились за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, колишньому прикордоннику з Луганської області оголошено про підозру у дезертирстві та шахрайстві в особливо великих розмірах.

Головне