Банк, підприємства та ТРЦ Ocean Plaza: ВАКС націоналізував активи російських олігархів на мільярди гривень

Банк, підприємства та ТРЦ Ocean Plaza: ВАКС націоналізував активи російських олігархів на мільярди гривень

Вищий антикорупційний суд націоналізував активи кількох російських олігархів на мільярди гривень. Серед них: підприємства, акції банку та ТРЦ "Ocean Plaza".

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

До держбюджету надійшли активи на мільярди гривень кількох наближених до Кремля російських олігархів: братів Аркадія та Ігоря Ротенбергів, Олега Дерипаска, Євгенія Гінера.

У власність держави націоналізовано наступні активи:

  • ТОВ "Глухівський кар’єр кварцитів" та ТОВ "Миколаївський глиноземний завод", орієнтовної вартості 10 млрд грн (належав Дерипасці);
  • ТРЦ "Ocean Plaza", орієнтовною вартістю понад 350 млн дол (раніше належав Ротенбергам);
  • 88,89% акцій АТ "Перший інвестиційний банк" (належав Гінеру).

Також розглядається питання націоналізації наступних активів:

  • ПрАТ "Рівнеобленерго" (93,2%),
    АТ "Херсонобленерго" (99,9 %),
  • АТ "Чернівціобленерго" (96,8%),
  • АТ "Житомиробленерго" (95,5%),
  • ПрАТ "Кіровоградобленерго" (72,9%), а також 7 готелів та 2 ТРЦ, загальною вартістю 2 млрд грн (Гінер).

Крім того,  націоналізовано різні частки статутного капіталу та майно росіян в інших важливих стратегічних галузях української економіки. Мова йде про 100% ТОВ "Авангард-Віларті", яке, окрім "Оушен Плаза Проджект (Кіпр) ЛТД", також володіє компанією "Ітодер Інвестментс Лімітед" (Ethoder Investments Limited) і 66,65% "Інвестиційниого союзу «Либідь".

"Структури, підконтрольні Олегу Дерепасці, також брали участь в розширенні та реконструкції Дніпро-Бугського морського порту. У дохід держави повернуто земельні ділянки та нерухоме майно в різних регіонах України, сотні одиниць спеціальної та вантажної техніки", - йдеться у повідомленні ДБР.

Як писав "Ми-Україна" раніше, експертиза встановила, що суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир, який збив на смерть військового у Києві, був у стані алкогольного сп’яніння.

Головне