ВАКС конфіскував майно російського мільярдера Усманова на 2 млрд грн

ВАКС конфіскував майно російського мільярдера Усманова на 2 млрд грн

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України проти російського бізнесмена Алішера Усманова та його партнерів, ухваливши стягнути майно на суму понад 2 мільярди гривень на користь держави.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Інна Богатих у своєму дописі у Facebook.

"Міністерство юстиції України здобуло перемогу у ВАКС: активи Усманова на понад 2 млрд грн стягнуто на користь держави", – йдеться у дописі.

Суд вирішив передати у дохід держави:

  • понад 165 000 тонн залізорудної продукції (вартістю понад 2 мільярди гривень);
  • 100% статутного капіталу компанії "Петер-Сервіс Україна", що раніше перебувала під контролем Усманова.

 

Богатих підкреслила, що це рішення є важливим кроком у відновленні справедливості та компенсації збитків за рахунок тих, хто підтримує агресію росії проти України.

Довідка.

Алішер Усманов - один із найвпливовіших російських бізнесменів і засновник Групи "USM". Разом із партнерами Андрієм, Володимиром та Василем Скочами, а також Володимиром Стершинським, він контролює ключові сектори російської економіки, включаючи металургію, гірничодобувну промисловість, телекомунікації та цифрові технології.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ВАКС ухвалив рішення щодо запобіжного заходу для заступниці прокурора Запорізької області, яку викрили на отриманні хабара в розмірі 40 000 доларів.

Головне