"Вагнерівці" можуть піти на Київ із Білорусі, – екс-голова Генштабу Британії

Євген Пригожин може розпочати наступ "Вагнера" на Київ з території Білорусі. Так варіант майбутнього розвитку подій допустив британський генерал, член Палати лордів та колишній очільник британського Генштабу Річард Даннат.

Той факт, що Пригожин за домовленістю із Лукашенком виїхав до Білорусі, "викликає певне занепокоєння", заявив він.

"Якщо він (Пригожин - ред.) зберіг довкола себе боєздатні сили, то він знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва", - наголосив Даннат.

Він не лише не виключає, а і вважає "цілком можливим", що Москва може використати "вагнерівців" для здійснення чергової спроби захоплення української столиці.

"Афтершоки вчорашнього дня відбиватимуться ще досить довго. Вони (Україна -ред.) повинні дуже уважно стежити за цим флангом і переконатися, що вони мають маневрені частини, щоб вони могли відбити нову атаку з боку Білорусі", - додав Даннат.

Як відомо, напередодні в росії було неспокійно. Засновник ПВК “Вагнера” Пригожин заявив, що його бійці на фронті в Україні були обстріляні регулярною армією рф, а тому він оголосив про початок свого “маршу справедливості” на Москву. Однак увечері, коли за словами Пригожина, “вагнерівцям” залишалося 200 кілометрів до російської столиці, бунт завершився. Засновник ПВК пояснив, що не хоче “пролиття крові”.

У Кремлі розповіли, що кримінальну справу проти засновника ПВК “Вагнер” закриють. Речник російського диктатора додав, що Пригожин погодився “піти в Білорусь”, однак чим він там займатиметься йому нібито невідомо.

Як писав “Ми-Україна” раніше,  співробітник зовнішньої розвідки КДБ СРСР Олександр Зеленько переконаний, що на ватажка “вагнерівців” Євгена Пригожина в Білорусі неодмінно чекає смерть, ймовірно у ДТП.

Головне