В ЗСУ з'явиться нова посада - військовий омбудсмен

В ЗСУ з'явиться нова посада - військовий омбудсмен

У Збройних Силах України з'явиться нова посада – військовий омбудсмен. Він займатиметься військовими потребами народу та захисників.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров на щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).

"Ми зосередимося на людських життях, ми зосередимося на наших людях. І саме тому ми, ймовірно, введемо нову посаду військового омбудсмена, яка займатиметься військовими потребами народу та наших воїнів", – заявив він.

За його словами, Україна має започаткувати нову філософію ставлення до військових. Українці мають зробити все можливе, щоб вони були забезпечені всім необхідним – зброєю, оснащенням, формою, їжею, засобами захисту, медичним обслуговуванням, освітою, підготовкою та всім іншим.

"Наша армія одна з найбільших, найсильніших і вмотивованих у світі. Оскільки знаємо, за що ми боремося і боремося – за наших людей, наші будинки, нашу свободу. Українська армія жертвує своїм життям за цінності свободи", – додав голова Міноборони.

7 вересня стало відомо, що в міністерстві планують ввести електронний військовий квиток.

Військово-лікарську комісію планували реформувати до кінця 2023 року. Мінцифри мало закінчити розробку проєкту з цифровізації ВЛК й презентувати його.

Цифровізацію військово-лікарської комісії Мінцифри анонсувало в січні 2023-го. Під час реформи ВЛК планують не тільки автоматизувати процеси й запровадити електронний документообіг між військовими закладами, а й надати можливість реабілітації поряд із місцем проживання, попрацювати над якістю сервісу й безбар’єрністю лікарень і провести професійну перепідготовку лікарів, відзначали в міністерстві.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Федоров показав відео знищення станції наземної розвідки на Донеччині.

Головне