В ЗСУ розповіли, коли ТЦК припинять роздавати повістки у громадських місцях

В ЗСУ розповіли, коли ТЦК припинять роздавати повістки у громадських місцях

Представники Територіальних Центрів Комплектування та Соціальної Підтримки (ТЦК та СП) утримаються від роздачі повісток в ресторанах і спортклубах до того часу, поки не відбудеться синхронізація реєстру військовозобов'язаних "Оберіг" з іншими реєстрами.

Про це заявив представник командування Сухопутних військ Володимир Фітьо, інформує "РБК-Україна".

Він підкреслив, що представники ТЦК та СП можуть вручати повістки військовозобов'язаним на підприємствах, в ЖЕКах, ОСББ, а також сільських головах та інших представників територіальних громад. Фітьо зауважив, що власники громадських закладів, таких як ресторани та спортклуби, можуть дозволити проводження заходів оповіщення, якщо не висловлять заперечень.

Фітьо нагадав, що електронний реєстр військовозобов'язаних "Оберіг" вже функціонує, але ще не синхронізований з іншими державними реєстрами. Він пояснив, що при прийнятті відповідного законопроекту дані будуть синхронізовані, і тоді більшість заходів оповіщення буде автоматизовано.

Нагадаємо, Генеральний штаб Збройних сил України та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний подали запит президенту Володимиру Зеленському на мобілізацію 450-500 тис людей. Як заявив глава держави під підсумкової пресконференції, для підтримки цього рішення він потребує більше аргументів. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, співробітники Національної поліції прийшли з обшуками в Ужгородську міську раду. Слідчі дії проходили у справі про розкрадання бюджетних коштів під час ремонту будівель комунального підприємства. 

Головне