В ЗСУ назвали пріоритетний напрямок окупантів на фронті

В ЗСУ назвали пріоритетний напрямок окупантів на фронті

Донецький напрямок залишається головним пріоритетом для російської армії, зокрема, складна ситуація спостерігається в районі Часового Яру.

Про це повідомив голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону.

За його словами, українські військові ведуть тяжкці бої на напрямках Вугледара та Покровська, оскільки окупанти намагаються прорватися до адміністративних кордонів Донеччини.

Тимочко сказав, що російських диктатор Володимир Путін все ще сподівається, що російські війська зможуть захопити Донецьку область.

"Таким чином він зможе окреслити хоча б якусь функціональність цієї їхньої "СВО" - а-ля досягнутої однієї з цілей. Це б давало йому можливість робити паузи у війні чи виходити на переговорні процеси", - розповів військовий.

Для реалізації своїх планів російські війська мають завдання максимально агресивно атакувати, щоб прорвати українську оборону, каже Тимочко. Він додав, що російський диктатор прагне стати учасником переговорів на другому Глобальному саміті миру.

Нагадаємо, 26 червня Тимочко заявив, що українські сили демонструють позитивну динаміку на півночі Харківської області, що свідчить про ефективність оборонних та наступальних дій на цьому напрямку. Однак ситуація залишається напруженою в районі Часового Яру.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Мічуринському муніципальному окрузі Тамбовської області росії 28 червня зафіксовано приліт безпілотника у нафтобазу.

Головне