В Закарпатській області стався землетрус

В Закарпатській області стався землетрус

У четвер, 14 вересня, у Закарпатській області поблизу кордону з Румунією стався землетрус. Про це повідомили у Головному центрі спеціального контролю.

За даними фахівців, підземні поштовхи зафіксували об 11:52 14 вересня. Епіцентр землетрусу знаходився на глибині 5 км та на відстані 6 км на схід від міста Виноградів. Магнітуда поштовху - 2 за шкалою Ріхтера, тобто землетрус був невідчутним.

"Даний землетрус не несе загрози для населення та об'єктів критичної інфраструктури України", - наголосили у Головному центрі спецконтролю.

Також фахівці додали, що останній землетрус у цьому регіону реєстрували 15 серпня 2022 року. Тоді магнітуда підземних поштовхів склала 2,2.

У Закарпатській області стався землетрус
У Закарпатській області поблизу кордону з Румунією стався землетрус

Нагадаємо, у п'ятницю ввечері, 8 вересня, потужний землетрус стався у Марокко. Геологічна служба США (USGS) повідомила, що цей землетрус, магнітудою 6,8, був найсильнішим в країні за останні роки. Водночас Геофізичний центр Марокко повідомив, що землетрус був силою 7,2. За останніми даними, кількість загиблих внаслідок землетрусу склала 2 862 особи, ще 2 562 особи отримали поранення.

Як повідомляли "Ми-Україна", вранці 29 серпня в Індонезії стався потужний землетрус. Його сила становила 7.

Головне