В ЄС закликали Грузію не пускати російські літаки на свою територію

В ЄС закликали Грузію не пускати російські літаки на свою територію

Грузія не повинна пускати російські літаки на свою територію. Про це заявив представник Європейської комісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано.

Він нагадав, що Грузія має статус кандидата на вступ до ЄС і приєдналася до санкцій проти рф, тож повинна їх дотримуватися. Якщо ж Тбілісі дозволить літакам країни-агресора літати на грузинську територію, це буде порушенням санкцій.

"Закликаємо Грузію, яка претендує на набуття статусу кандидата на вступ до ЄС, приєднатися до цих санкцій (проти рф - ред.). Також ЄС закликає Грузію не пускати на свою територію небезпечні російські літаки, оскільки санкції ЄС та США не дозволяють надавати послуги Росії з ліцензійного обслуговування американських та європейських літаків", - наголосив представник ЄС.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін у середу, 10 травня, оголосив про скасування росією візового режиму з Грузією. Він також скасував заборону на польоти в країну російських авіаперевізників. 

Згодом заступниця голови Міністерства економіки Грузії Маріам Кврівішвілі заявила, що влада країни збирається дозволити прямі рейси російських авіакомпаній, які не потрапили під санкції.

Як повідомляли "Ми-Україна", Грузія не запроваджуватиме санкцій проти росії. Введення двосторонніх санкцій проти рф стане покаранням для самої країни, пояснив голова партії “Грузинська мрія” Іраклій Кобахідзе.

Головне