В Якутії спалахнули потужні лісові пожежі. ВІДЕО

В Якутії спалахнули потужні лісові пожежі. ВІДЕО

У республіці Якутія російської федерації вирують потужні пожежі на площі понад 125 тисяч гектарів. Загалом зафіксовано 98 осередків займання у 13 районах.

Про це пишуть росЗМІ.

Сумарно горить понад 125 тисяч гектарів дерев. Від початку "пекельного" сезону там уже вигоріло понад 1.2 млн га лісів.

Відомо, що понад десять населених пунктів огорнуті щільним димом.

Місцева влада заявила, що перевищення гранично-допустимої концентрації шкідливих речовин у повітрі нібито не виявлено. Підрозділи МНС у свою чергу займаються ліквідацією гасіння 38 вогнищ лісових пожеж. Також від пожежі намагаються врятувати сусідні населені пункти.

Наймасштабніші пожежі зафіксовані на території Алданського, Олекмінського та Усть-Майського районів – всього там палає близько 60 лісових пожеж.

За минулу добу сім лісових пожеж на загальній площі майже 5,5 тис. гектарів вдалося загасити. Проте за цей період у Якутії виникло 16 нових осередків займання. Усього з початку пожежонебезпечного сезону в Якутії зареєстровано 656 лісових пожеж на площі 1,2 млн га.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, минулого тижня росіяни намагалися уразити аеродроми ЗСУ, де знаходяться носії ракет Storm Shadow. Втім. Сили оборони після ворожих обстрілів завдали ударів по Чонгарському та Генічеському мостах.

Головне