В уряді пояснили, чому зараз немає потреби відключати світло

В уряді пояснили, чому зараз немає потреби відключати світло

Енергетики вже декілька днів не обмежують постачання електроенрегії споживачам завдяки сонячній генерації та виходу з ремонту двох енергоблоків атомних електростанцій (АЕС). Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Завдяки сонячній генерації, а також виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС вже кілька днів планові вимкнення споживачів не застосовуються. Але це не скасовує потреби системно заощаджувати електроенергію. Якщо в системі знову зафіксують значний дефіцит, "Укренерго" буде вимушене повернутися до графіків відключень", — зазначив він.\

Фахівці інтенсивно працюють над відновленням об'єктів "там, де це можливо". Крім цього, вони перебудовують енергосистему, аби зробити  її децентралізованою та більш стійкою до атак військ рф.

Кабмін ухвалив зміни до Положення про особливості імпорту електроенергії в умовах воєнного стану.

Бізнес не будуть вимикати від електроенергії лише за умови, що він імпортує понад 80% від загального обсягу споживання на відповідну годину.

Нагадаємо, СБУ спільно з ФБР і партнерами з ЄС викрили міжнародну мережу хакерів, які створювали віруси-вимагачі для атак на американські та європейські компанії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент США Джо Байден наближається до того, аби дозволити Україні використовувати західну зброю для ударів по території рф. Про це повідомляє видання The New York Times.

Головне