В Умані запрацював особливий режим в’їзду і виїзду, а також пересування містом, – ОВА

В Умані запрацював особливий режим в’їзду і виїзду, а також пересування містом, – ОВА

В Умані у зв'язку з відзначенням єврейського Нового року - Рош га-Шана - введені додаткові заборони та заходи безпеки. Більше про них інформує Черкаська ОВА та МВС України.

Починаючи від понеділка, 11 вересня, у місті введено в дію особливий режим в’їзду/виїзду та пересування населеним пунктом.

"Функціонують дев’ять пропускних пунктів. Процедури контролю, як і торік. Правоохоронці несуть службу в посиленому режимі. Задіяні піші патрулі", - йдеться у повідомленні.

У МВС нагадують, що мікрорайоні міста, в якому здійснюється паломництво під забороною:

  • продаж алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі,
  • реалізація та застосування піротехніки, пневматичної зброї та іграшок, що імітують зброю.

Тривалість комендантської години у місті залишається незмінною - з 00:00 до 04:00.

"Черкащина – гостинна область, однак у нашій країні триває війна. Увесь комплекс заходів, що ми впроваджуємо, задля безпеки місцевих жителів і приїжджих", - пояснили в ОВА.

Як відомо, попри повномасштабну війну в Умань на святкування Рош га-Шана, яке пройде з 15 по 17 вересня, прибули вже понад 3000 паломників.

Нагадаємо, на початку серпня очільник Черкаської ОВА звернувся до паломників із закликом цьогоріч утриматися від відвідування Умані. Він наголосив на можливості здійснення росіянами обстрілів та провокацій.

Торік на святкування попри війну приїхало близько 20 000 хасидів, цьогоріч, за оцінкою Держслужби етнополітики, їх буде більше. Очікується приїзд 30 000 вірян.

Як писав "Ми-Україна" раніше, біля Зміїного ЗСУ приземлили російський дрон “Форпост” за шість мільйонів доларів. У Силах оборони Півдня розповіли, чим він небезпечний

Головне