В "Укрзалізниці" підтвердили смерть пасажира від спеки у потязі

В

В "Укрзалізниці" підтвердили, що 16 липня в поїзді "Запоріжжя - Ужгород" через спеку померла людина. У вагоні, де їхала жінка, не було кондиціонера. Про це повідомив керівник пасажирського спрямування "Укрзалізниці" Олександр Перцовський, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

"Ми просто не педалюємо кожен такий випадок, але в поїздах, оскільки понад 100 тисяч людей подорожує, на жаль, особливо в літній період, трапляються такі природні смерті", - зазначив він.

В Укрзалізниці додали, що кожен трагічний випадок розглядається.

"По цьому випадку зокрема ми дивимося чи можна було запобігти, чи можна було швидше зреагувати, на скільки оперативно викликали медиків і наскільки оперативно вони приїхали. Висновків по цьому випадку поки немає", - додав Перцовський.

Варто зауважити, що у вагоні не було системи кондиціювання, оскільки вагон продавався без кондиціювання.

"Тому я звертаюся до пасажирів: температурні рекорди побиті всі, а в нас половина парку не обладнана кондиціонерами взагалі. Зараз ми чітко маркуємо ті вагони, які мають надійні системи кондиціювання, сніжинкою, щоб люди знали", - наголосив керівник пасажирського спрямування "Укрзалізниці".

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" збільшує кількість поїздів, у яких будуть жіночі купе, з 1 серпня перевізник додасть ще чотири напрямки. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Як повідомляли "Ми-Україна", "Укрзалізниця" ініціювала значні зміни до правил перевезення тварин у потягах. Ці пропозиції розроблені на основі відгуків пасажирів, досвіду закордонних залізниць та консультацій з експертами UAnimals, юристами та Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури.

Головне