В "Укренерго"показали, в яких умовах енергетики працюють на Одещині

В

Українські енергетики продовжують відновлювальні роботи у південних регіонах, де негода залишила без світла безліч користувачів. Зокрема, фахівцям вдалося відновити роботу однієї з високовольтних ліній на Одещині. Про це провідомили у НЕК "Укренерго".

Водночас в компанії наголосили, що через шторм, який триває і досі,  ремонтним бригадам не вдається пришвидшити роботи.

"Зараз внаслідок негоди все ще залишаються знеструмленими 1454 населені пункти. Повернення енергопостачання може зайняти час, адже умови, в яких зараз працюють енергетики, не сприяють швидким відновлювальним роботам", - заявили в "Укренерго".

Разом з тим у компанії показали, в яких важких умовах доводиться працювати українським енергетикам. 

"Ураганний вітер замітає дороги й майже миттєво перетворює ремонтну техніку на снігові кучугури. Щоб відремонтувати пошкоджені вітром проводи, треба піднятись в люльці автопідйомника на висоту 7 поверху. Швидкість вітру, при якій це можна зробити, вдвічі менша, ніж задуває сьогодні. Переїхати на місце іншого пошкодження неможливо… Але, навіть попри шторм, ремонтні бригади "Укренерго" та обленерго сьогодні вже повернули енергоживлення в 592 населених пункти в країні. Ми не зупиняємося, і працюємо 24/7 для того, щоб повністю відновити електропостачання в регіонах, які потерпають від негоди. І ми це зробимо", - заявили у компанії.

Також в "Укренерго" вкотре закликали українців споживати електрику ощадливо та не перевантажувати енергосистему, що дуже допоможе енергетикам.

Як повідомляли "Ми-Україна", у ніч проти середи, 29 листопада, Україну накриє новий циклон, який принесе сніг та дощі. Однак негода не буде настільки складною, як це було у неділю та понеділок.

Головне